Нели Фуртадо: фигура, която е слезела от брега. Нели Фуртадо

основен / Изневяра съпруг

биографии за домашни звезди

Биография Нели Фуртадо (Нели Фуртадо)

Нели Фуртадо (Nelly Furtado) е родена на 2 декември 1978 г. в канадския град Виктория (Британска Колумбия). Семейството на португалските емигранти Мария Мануела и Антонио Хосе Фуртадо. Родителите дадоха името на момичето в чест на съветската гимнастичка Нели Ким. Нели изпя първата си песен на четиригодишна възраст, това беше нейният дует с майка си в деня на Португалия. На 9-годишна възраст Нели започва да усвоява музикални инструменти - тромбон и укулеле. Тогава Нели перфектно овладя китарата и пианото. На 12-годишна възраст Нели композира първата си песен. Първите музикални хобита на Нели са свързани с рап и хип-хоп. След като завърши 11 паралелки, въпреки уговорите на родителите си, момичето заминава за Торонто, където се запознава с Newkirk. Техният съвместен пътуващ хоп проект беше наречен Nelstar. И въпреки че песента Like, записана от дуото Nelstar, получи грант за запис на видеоклип, Нели не беше доволна от резултатите. Тя почувства, че обхватът на проекта не й позволява да покаже своята личност. В разочаровани чувства бъдещата звезда се готвеше да се върне у дома във Виктория, но щастлив повод я доведе на вокално състезание в Торонто. Там нейното изпълнение беше харесано от мениджъра на канадската група Philosopher Kings. В резултат на това двама членове на този екип, Брайън Уест и Джералд Ийтън, започнаха да продуцират момичето и да й помогнат със записа в професионално студио.

Представителите на DreamWorks харесаха записите, направени в студиото, и през 1999 г. подписаха договор с Нели. Работата по първия албум напредва бързо. През есента на 2000 г. албумът е издаден под името "Whoa Nelly". След излизането на албума Нели Фуртадо изведнъж се превърна в световноизвестна знаменитост. Три песни от албума "Аз съм като птица", "Изключи светлината" и "... На радиото (спомни си дните)" са на челните места в класациите по света. Зашеметяващият успех на "Коа Нели" и сингълът „Аз съм като птица“ не можа да остане незабелязан - през 2002 г. Нели Фуртадо беше отличена с „Грами“ в номинацията „Най-добър поп изпълнител на годината“. Признанието на критиците, които харесаха маниера на изпълнението на Нели, също беше заслужено. 20 септември 2003 г. в Торонто Нели Фуртадо и Джаспър Гахуния имат дъщеря Невис. Но Джаспър и Нели не създадоха пълноправно семейство, след 4 години, прекарани заедно, през 2005 г. те се разделиха. Въпреки че, според Нели, раздялата с Джаспър не им пречи да отглеждат дъщеря заедно. Вторият албум на Нели излиза през ноември 2003 г. и се нарича „Фолклор“. Заглавието на албума припомня съдбата на родителите на Нели, които емигрираха от Португалия в Канада. Парчето „Детски мечти“ Нели посвети на дъщеря си, песента „Форка“ (Продължавайте!) От албума, се превърна в официален химн на Световното първенство през 2004 г., проведено в Португалия. Вторият запис не беше толкова успешен като дебютния албум.

Третият албум излезе през юни 2006 г. и беше наречен "Loose" (Free). Името на албума беше продиктувано от естеството на работата върху албума - спонтанна и неуспешна. Албумът се превърна в истински микс от стилове и тенденции - испански "No Hay Igual", хип-хоп "Promiscuous", латино "Te Busque" и поп "Maneater". А именно, такава смесица от стилове гарантира успеха на албума във всички страни по света от Испания до САЩ. За сингъла „Promiscuous“ през 2006 г. Нели беше отличена с музикалната награда Billboard в категорията „Поп сингъл на годината“. "Loose" стана най-добрият албум на певицата

Сега новият албум на Нели Фуртадо, който вероятно ще е на испански, се подготвя за издаване. Нели не забравя за издаването на сингли. Сингълът „Дай ми го“ - съвместна творба на Нели и Джъстин Тимбърлейк вече завладя класациите.


Име:Нели Фуртадо

възраст:    40 години

Височина: 159

Семейно положение:   разведен

Нели Фуртадо: биография

Нели Ким Фуртадо е канадска поп звезда с португалски произход, получила световно признание. Нито слизането от обикновено семейство, нито липсата на връзки в шоубизнеса не попречиха на таланта на миниатюрното момиче.


Албумите на певицата многократно започват от първите позиции на националните класации, а синглите й носят престижни музикални награди.

Детство и младост

Момиче е родено в град Виктория в канадския щат Британска Колумбия на 2 декември 1978 г. Те кръстиха новороденото в чест на съветската гимнастичка Нели Ким. Родителите й по националност са португалци, имигранти от Азорските острови. Бащата Антонио Хосе Фуртадо работеше на строителна площадка, а майката Мария Мануела чисти в местен хотел. Семейството отгледа още две деца - дъщеря Лиза Анна и син Майкъл Антъни.


Нели прекара детството си в кварталите на родния си град, включващи емигранти от Европа, Африка, Азия и Индия, което обяснява очарованието на момичето от националната музика на много нации по света. Родните й езици бяха португалски, испански, хинди и английски. Момичето получи първото си сценично изживяване на 4-годишна възраст, когато изпя народна песен на национален празник. Родителите се придържаха към католическата вяра, затова всички деца пяха в църковния хор.

музика

Докато е още в училище, Нели започва да овладява свиренето на музикални инструменти - тромбон, укулеле, шест струнна китара и пиано. Активно момиче можеше да бъде видяно като част от местна джаз група, в оркестър на духови инструменти. Постепенно Нели започва да пише музика и поезия, на 12-годишна възраст първите песни се появяват изпод перото на млада певица. Любимите жанрове са рап и хип-хоп, които Фуртадо успешно овладява.


На пълнолетие Нели се мести да живее в Торонто. В началото на кариерата си, като се установява в малка компания като секретар, младата изпълнителка създава своя собствена група „Нелстар” в столицата. Нели пише трип-хоп музика. Фуртадо се среща с музиканта Талис Нюкрик и пуска няколко песни за съвместен дует.


Успех стигна до младата певица неочаквано. На конкуренцията на младите изпълнители, която се проведе в Торонто, Нели не взе наградата, но се срещна с талантливите продуценти Джералд Итън и Брайън Уест. Младите хора работиха в Dream Works Records. Представители на влиятелния лейбъл отново изслушаха певицата в студиото и решиха да подпишат договор с Нели за създаването на първия самостоятелен албум. Мениджърите не сбъркаха в своите изчисления.

Нели Фуртадо - аз съм като птица

Дебютният сингъл на Фуртадо, „I’m Like a Bird“, получи международно признание, включително награда „Грами“ за най-добър вокал за жени и награда Juno в категорията „Най-добра песен на годината“. , а също така повече от година се съхранява в списъка на „Billboard 200. Канадската певица в първия албум смело смесва стилове и жанрове, като запазва естествеността и енергията на сценичното представяне.

При създаването на музикални композиции Нели използва елементи от рок, фолк, хип-хоп, електроника и ритъм и блус. След този успех Фуртадо направи първото си световно турне, наречено „Burn in the Spotlight“.

   Нели Фуртадо - "Пони с един трик"

След огромен успех Нели тръгна да работи върху втория диск. Този път певицата реши да се задълбочи по-дълбоко в музикалните интонации на народите по света, като нарече диска „Фолклор“. Всяка песен от албума получи специален звук, записът стана много по-лиричен и задълбочен.

Сред почитателите на поп песните той не намери подходящата популярност, което не попречи на включването на песента „Forca“ в музикалния съпровод на Европейското първенство по футбол, което се проведе през 2004 г.


Албумът е създаден по време на бременността на певицата, така че не е изненадващо, че песента „Childood Dreams“, която Нели посвети на раждането на дъщеря си, е сред хитовете. Клипът, заснет на баладата „Опитайте“, зарадва феновете и публиката с емоционалността на спектакъла.

Третият диск е създаден под ръководството на хип-хоп звездата на Тимбаланд. Записът „Loose“ се появи през 2006 г. и веднага попадна в топ списъка на „Billboard 100“. Работата върху песни и видеоклипове за третия албум се проведе в Латинска Америка и Съединените щати.

   Нели Фуртадо, Джъстин Тимбърлейк, Тимбаланд - дай ми го

През 2007 г. „Loose“ бе признат за най-продавания албум на годината, чиято феноменална популярност се дължи на компетентната промоция, предварителното световно турне, както и на големия брой сингли. Песните „Promiscuous”, „Maneater” и „All Good Things” придобиха известност. Клипове за хитовете „Кажи правилно“ и „Направи го“ бяха излъчени от водещите световни музикални канали.

Сред популярните композиции от това време са дуетът Нели Фуртадо с музиканта Джеймс Морисън „Broken Strings“. Хитовата песен „Дай ми я“, записана заедно с Timbaland и се превърна в хит. В 8 страни по света сингълът стартира от водещите позиции в класациите, включително в класацията на Billboard Hot 100, а през 2008 г. се превърна в номинация за Грами в номинацията за най-добро съвместно вокално поп изпълнение.

   Нели Фуртадо - Кажи го правилно

Година след тридесетата годишнина, Нели отново зарадва феновете си с новата колекция „Mi Plan“, съставена изцяло от парчета на испански. Друго произведение на певицата беше продадено в милиони копия в САЩ, а също така стана най-добрият рекорд за годината в страните от Южна Америка. Създаден е ремикс за хита на албума "Manos Al Aire" в сътрудничество с певеца, действащ под сценичното име Pit Bull. Поредица от ремикси включваше обработката на нови песни, създадени в сътрудничество с музикантите K’os, N.E.R.D. Преосмислени композиции съставиха колекцията „Най-доброто“.

Петият диск, The Spirit Indestructible, в родината на Нели, не постигна очакваните резултати по популярност, въпреки че продажбите бяха все още милионни. Истинският успех чакаше певицата в Източна Европа: няколко седмици подред сингълът „Чакай нощта“, който беше включен в колекцията, оглави ТОП на най-добрите европейски композиции в Русия и получи престижна музикална награда в Полша.

   Нели Фуртадо - Големи обръчи (Bigger The Better)

Донесе успех на певицата и друг хитов албум - „Big Hoops“ („По-голям, по-добър“). Той беше представен от Нели на музикалните награди на Billboard. Оценката на песента беше доказана със златния й сертификат, получен в Канада.

На откриването на Олимпиадата във Ванкувър Нели Фуртадо се изяви като гост-звезда. В дует с канадската певица изпълни песента "Bang the Drum", която след това влезе в колекцията от музикални композиции "Звуците на Ванкувър 2010".


В допълнение към кариерата на певица, Нели Фуртадо се пробва на ръката си и като филмова актриса. Момичето има първия си опит през 2007 г., появявайки се в епизод от поредицата „C.S.I .: Место на престъпление Ню Йорк“. В продължение на 9 сезона филмът за криминолозите на американския мегаполис задържа зрителите в напрежение пред телевизионните екрани и Фуртадо смята за ласкателно предложение за себе си да се появи в сюжета на една от сериите на филма.

Усещайки вкус да работи на снимачната площадка, артистът година по-късно участва във филм в пълнометражен филм, трилър в стила на ноар Макс Пейн.


  Марк Уолбърг и Нели Фуртадо във филма "Макс Пейн"

Друг филм, който се появи във филмографията на Фуртадо през 2010 г., беше наречен „Хокей мюзикъл“. В канадската музикална комедия Нели попадна в главния актьорски състав, превръщайки се в страстен фен на хокейния отбор. Публиката успя да оцени комедийния талант на певицата.

Нели Фуртадо има къс ръст (159 см) и крехка физика (теглото на художника не надвишава 49 кг). Певицата спазва диетата и активно се занимава със спорт. Сините й очи на фона на дълги тъмни къдрици изглеждаха очарователно, дори в онези моменти, когато момичето се появи на публично място без грим.


С течение на времето външността на певицата се промени, което може да се проследи от множество снимки в интернет ресурси и социални мрежи, включително в Instagram.

След раждането художникът придоби малко тегло, което критично не се отрази на образа. За албума "Loose" Furtado отрасна бретон, който стилисти положиха по специален начин. В навечерието на своя 30-ти рожден ден Нели временно боядиса косата си руса и след това отново се върна към тъмния цвят на косата си, но в същото време дължината й беше значително съкратена.


В началото на 2017 г. канадската певица не скри своята строга фигура. Видно беше, че Фуртадо се чувства комфортно в новата тежест, въпреки че мненията бяха разделени сред феновете. Някои слушатели дори предположиха, че Нели е бременна отново. Мнозина съветват актрисата спешно да премине на диета. Но имаше и такива, които подкрепиха певицата.


Художникът особено изненада феновете си с външния си вид, като се появи на представление в клуб Pride Island в Ню Йорк. Нели излезе на сцената в бял тесен гащеризон, който не криеше черния бюстие и гол гръб и беше украсен с големи лъскави звезди. Множество снимки на поп дивите на медиите посочиха като неуспешно подбран сценичен костюм.


  Нели Фуртадо се съвзе

В началото на март 2017 г. в програмата се появи „актуализираната“ Нели Фуртадо, където тя разказа на феновете тайните на личния си живот и творчески планове. Певицата бе отличена с получателя на наградата Unstoppable Achievement за подкрепа на международната образователна детска фондация.

Личен живот

Нели Фуртадо беше два пъти омъжена. С първия си съпруг, инструменталист Джаспър Гахания, художникът живя 4 години, след като успя да роди очарователна дъщеря Невис. Момичето е кръстено на Карибския остров, на който двойката е почивала по време на медения си месец.

Скоро след раждането на бебето съюзът се разпадна и в продължение на три години Нели трябваше да отгледа бебето сама.


През 2008 г. Фуртадо става съпруга на звуков инженер от кубински произход Демасио Кастелон. Бракът продължи повече от 8 години, последван от развод. Обикновените деца в семейството на Нели и Демасио не се появиха.

Нели Фуртадо сега

На 31 март 2017 г. излиза следващият диск на канадската певица „The Ride“. За албума певицата избра инди стил и изключително соло вокали. Премиерата на хитовете "Острови от мен", "Тръвни мечти", "Студена истинска истина" се състоя през 2016 г. Дискът е създаден в звукозаписното студио "Nelstar Music".

   Нели Фуртадо - сесия Балуза

Сега Нели Фуртадо отделя много време на благотворителност, тя е член на различни организации, включително на фондацията, която се противопоставя на расизма. Певицата също изнася концерти не само у дома или в Латинска Америка, но и в Европа. В края на юли 2018 г. видео версия на едно от изпълненията на Фуртадо попадна в програмата на IX Виенен фестивал на музикалните филми, който се проведе в Екатеринбург.

Дискография

  • 1998 - Песни на Нелстар
  • 2000 г. - "Чакай, Нели!"
  • 2003 г. - Фолклор
  • 2006 г. - „Разхлабени”
  • 2009 г. - Mi Plan
  • 2010 г. - Mi Plan Remixes
  • 2010 г. - „Най-доброто от Нели Фуртадо“
  • 2012 г. - „Духът неразрушим”
  • 2017 - The Ride

Нели Фуртадо е родена на 2 декември 1978 г. в канадския град Виктория, Британска Колумбия. Родителите на бъдещата певица, португалските имигранти Мария Мануел и Антонио Хосе Фуртадо, кръстиха момичето в чест на руската гимнастичка Нели Ким. Баща й работеше като зидар, а майка й беше прислужница в мотел, а Нели й помагаше всяко лято по празниците. Нели от ранна възраст се интересуваше от музика и вече на четиригодишна възраст тя изпълни дует с майка си в църквата в Деня на независимостта на Португалия. На девет години Нели започва да свири на укулеле и тромбон, а това хоби вече в училище доведе до училищната музикална група и джаз група. Освен това младата Нели взела уроци по танци и се занимавала с вокали.


Работата на Нели Фуртадо е повлияна от разнообразието от музикални жанрове, с които тя е била любима в младостта си. Но животът й в Торонто, градът, който Нели нарича „градът на целия свят, който представлява културата на всички народи и всеки може да бъде всеки“, имаше по-голямо влияние. Културното многообразие на Торонто придава на работата на Нели Фуртадо толкова необичаен звук, че нейната музика наистина се превръща в събитие в музикалния живот. Нейната музика е разбираема и лесна, докосваща и чувствена, нажежаваща и неудържима и дори тези епитети не предават всичко. Нели Фуртадо с право може да бъде наречена звезда, която с право го заслужава. Записването на новия албум изцяло на латиница беше обявено през декември 2006 г.

Обичам, когато музиката е в светлината на прожекторите, когато се нарушават границите на жанровете, когато царува вълнението, когато хората спорят “, започна автобиографията на Нели Фуртадо, която тя, тогава още тийнейджър, изпрати заедно със собствените си демо касети и аматьорски снимки етикети, надявайки се, че в крайна сметка някой ще й обърне внимание.


Възможно ли е да си представи, заявявайки любовта си към музикалните страсти, колко от тях ще пламнат около себе си и какви военни действия ще започнат за правото да я вкара сред клиентите на лейбъла. В крайна сметка DreamWorks се оказа победител в тази разгорещена борба, за която артистичността на художника винаги е била основен приоритет. И Нели Фуртадо без съмнение успя да впечатли: вокали, като соул дива, апломб, като поп принцеса и в същото време дълбока страст към етническата музика.

Нели Фуртадо е родена на 2 декември 1978 г. в канадския град Виктория, Британска Колумбия. Родителите й дойдоха в Канада от Португалия. По-точно, дори от Азорските острови, разположени насред Атлантическия океан. Баща й беше зидар, а майка й работеше като прислужница в мотел и всяко лято по празниците Нели печелеше пари, като й помагаше. Родителите винаги подкрепяха дъщеря си в нейните музикални хобита, които се появиха много рано. На четири години момичето за първи път пее на публично място - дует с майка си, която дълги години е била певица в църковния хор. На 9-годишна възраст Нели започва да свири на укулеле и на 12 тя пише първата песен. Всичко е както трябва да бъде с бъдещите звезди. Докато приятелите й ги помолиха да им подарят кукли и костюми за Коледа, Нели мечтаеше да вземе синтезатор и магнетофон от Дядо Коледа. В ученически години тя беше наблюдавана в джаз група, в концертна група и маршова група - и навсякъде свиреше на тромбона. Освен това тя продължи да взема уроци по вокал и танци. Първата сериозна страст на бъдещата звезда бяха ритъм и блус и хип-хоп. Стените на стаята й бяха окачени с портрети на рапъри от музикални списания.

Фантастични нови впечатления подариха на момичето пътуване до Португалия, до родината на родителите си. В един от местните клубове 16-годишната Нели за първи път участва в местното разнообразие от конкурса на MC - тя просто излезе на сцената, вдигна микрофон и започна да тананика някакъв римуван текст, съставяйки думи в движение. "В Португалия има една интересна стара музикална традиция - cancoes desafios. Всъщност това е спонтанно пеене", казва певицата. "Същността на хип-хопа е същият фрийстайл."

Дълго страдащите родители и самите страстни любители на музиката протестираха само веднъж - когато 17-годишната Нели реши да отиде в Торонто. Но пренареждането на упорито момиче беше невъзможно. В Торонто тя намери работа във фирма, която инсталира алармена сигнализация и в същото време създаде първата си група за трип-хоп - засега само дует - наречена Nelstar. Дуетът не само пускаше музика за себе си, но и записваше в студиото (Фуртадо сама композира всички песни) и дори засне видеоклип.

В средата на 90-те момичето се разболя от английски рок (Radiohead, Verve, Oasis) и се опита да напише свои собствени песни с китара, която, между другото, едва сега започва да се усвоява. Но всъщност тя беше създание на изключително музикално всеядно и можеше да се увлече буквално от всички: от TLC до Smashing Pumpkins, от Cornershop до бразилската национална музика и дори маршируващата група, свирена от португалските й роднини, я възхити. За да предадете хаотичните си впечатления и да оставите всичките му влияния да говорят, трябва да потърсите нещо ново, да създадете свой собствен звуков хибрид. Еклектичен звук би бил адекватно отражение на нейната езикова свобода (Нели пее на три езика - английски, португалски и хинди), мултиинструментализма (свири на китара, укулеле и тромбон) и мултикултурните влияния на околната среда (сред приятелите й от детството бяха индианци, китайци, африканци и др. Latinos и така нататък).

Нова страница в живота й се отвори през 1997 г., когато 18-годишната Нели подаде заявление за участие в вокален конкурс, проведен в Торонто. Журито не насърчи младия художник, но нямаше смисъл да се разстройва, защото именно тук се срещна с мениджъра на промотирания канадски проект „Философ Кингс“. Двама членове на този екип, Брайън Уест (Брайън Уест) и Джералд Ийтън (Джералд Ийтън), оценяващи перспективите на Фуртадо, започнаха да го продуцират и й помогнаха да направи първия си запис в професионално студио. И въпреки че демонстрациите на песните на самата Нели бяха доста доволни, тя вече имаше други планове. Най-вече момичето искаше да отиде на екскурзия до Европа с раница зад гърба си, а не да седи в Торонто и да пори над учебници, изучавайки изкуството на композицията. Самата Нели всъщност не можеше да определи какво всъщност иска. И само постоянната упоритост на Уест и Итън, които не изгубиха връзка с нея и й напомниха за истинското й призвание, спасиха въпроса.

Двама музиканти в крайна сметка издърпаха певицата в студиото и се принудиха да прекарат две седмици в интензивна студийна работа, по време на която се оказа, че това трио е в състояние идеално да намери общ език. Материалът от студийните сесии беше на масите на представители на различни лейбъли, докато през 1999 г. DreamWorks не подписа договор с Furtado. Нели влезе в шоубизнеса с готов продуцентски екип (Уест и Итън), който нарече себе си Track & Field. През септември 2000 г. Фуртадо беше готова да представи дебютния си албум "Whoa Nelly!" („Чакай, Нели!“). Записът комбинира и стопи най-разнообразното преживяване на младата изпълнителка, страстта й към „черната“ музика, популярните и етнически жанрове. Музиката, която родителите й обичаха и с която е израснала, също играе роля: ABBA, Lionel Richie, Madonna, Paula Abdul. Отразени са хобитата от нейната ранна младост - хип-хоп и R&B: Kris Kross, De La Soul, Ice-T, New Edition, Bel Biv Devoe, Salt-N-Pepa, Jodeci.

В успеха на албума, както винаги, половината от историята е направена от добре подбрания сингъл „Като една птица“. Активно разплетената песен и съпътстващия клип превърнаха Фуртадо в много популярен човек. Песента е записана най-малко в Thor 30 от десетките американски класации, заемайки място в топ десетката на Billboard Hot 100. Скоро сингълът започна да щурмува британската класация, а самият албум се изкачи до английския Топ 10. Дългото свирене „Whoa Nelly!“, Което получи златен сертификат в Португалия и редица европейски страни вдигнаха шум в Канада, където завърши на втория ред на класацията. Фуртадо събра реколтата си от награди на наградите Juno. Междувременно вторият сингъл „Изключи светлината“, гарантиращ успеха на албума, чакаше още по-силен комерсиален резонанс. Заслужава да се отбележи поне първия ред от клубната класация и шестият номер в Billboard Hot 100.

Сред феновете на младата певица бяха Елтън Джон и Миси Елиът, а U2 я покани да затопли публиката преди американските им концерти. След като артистът участва в турнето „Area: One“, организаторът на това турне Moby я нарече „най-красивата и талантлива жена в света“. Когато президентът на Португалия Хорхе Сампайлоу посети официално посещение в Торонто, певецът излезе на сцената с хитовата песен „Като птица“ и беше един от малкото млади изпълнители, на които бе поверена честта да посрещне ръководителя на чужда държава.

Първият и вторият албум на Нели Фуртадо бяха разделени за три години. През това време изпълнителката успява да проведе собствено хедлайнер турне в САЩ, номинирана три пъти за Грами и да стане лауреат през 2001 г. в номинацията „Най-добър женски поп вокал“ за парчето „Като птица“.

Нели се готвеше да стане майка, когато започна да записва следващия албум (месец преди официалната дата на издаване, тя имаше дъщеря). Предстоящото майчинство даде на новото си творчество Фолклор, особена мекота и топлина. В същото време, загубила наивността и младежката си жизнерадост, които характеризираха първия й диск, Фуртадо подготви по-тъмна и по-размишляваща творба. Сред поканените гости в албума бяха Ketano Veloso, Bela Fleck, Justin Meldal-Johnsen и Kronos Quartet. Когато изпълнителката просто мислеше за бъдещия албум, тя искаше да направи модерен фолклорен запис. Докато работеше, тя се влюбваше все повече и повече в банджото, укулеле, кимвала - всички тези инструменти могат да се чуят в албума. Крайната цел сега беше поставена по различен начин - да се съсредоточи върху композицията, върху мелодиите и да не се прескача от един жанр в друг пет пъти на песен. Производственият тандем на Брайън Уест и Джералд Ийтън се зае със задачата.

Засега успехът на „Фолклор“ е по-скромен от този на предшественика му - 38-и ред в класацията на Billboard 200 в сравнение с 24-та позиция на „Чакай, Нели!“. Новият сингъл „Без мощност (кажи какво искаш)“, който стартира досега едва от 30-ата позиция на основната класация, също започна да напредва в рейтингите. Но започнаха дръзки неприятности.

Нели Фуртадо е известна канадска поп певица, красива, успешна жена. Придоби световна слава след издаването на албума на автора „Аз съм като птица“.

Детство в голямо, приятелско, многонационално семейство

Нели е родена в един от канадските градове. Отгледана е в бедно португалско семейство. Мама работи дълго време като прислужница в местен хотел. Татко беше спомагателен работник на строителна площадка. Също така дъщерята на Луиз Ана и синът на Майкъл Антъни израства в семейството.

Нели Фуртадо в детството

Детството на бъдещата певица премина в кварталите на Колумбия (град в Канада), които събраха имигранти от различни страни. Любознателният Фуртадо от ранна възраст се интересуваше от културата, обичаите на Африка, Азия, Индия. Момичето научи английски, индийски, португалски. На 4 тя се изявява на концерт, където пее националния химн на Канада. През почивните дни тя посещава католическата църква със семейството си.

Разработена не от времето, Нели впечатли учители и връстници. В училище тя учи за солидни петици. Извън учебния процес тя обичаше да свири на тромбон, китара и пиано. Едно от хобитата му беше да пише стихове, те по-късно станаха текстове на нейните песни.

След като напусна училище, Нели се премести в Торонто. Там се запознава с Талис Нюрик, музикантът, с когото записва дуетна песен. Скоро начинаещата изпълнителка създава свой собствен проект, наречен "Nelstar".

Бърз успех

Значително за Фуртадо беше състезанието на младите таланти, проведено в родния й град Торонто. Певецът не успя да грабне победата. Но тя се срещна с известни продуценти J. East и B. West. Те бяха официални представители на световноизвестния лейбъл „Dream Works Records“. В звукозаписното студио продуцентите отново изслушаха младата изпълнителка и я поканиха да подпише договор.

Нели Фуртадо на сцената

Дебютният запис на Фуртадо - „Чакай! Нели "стана два пъти платинена в Америка, а също така беше рекордьорът за 2000 г. в списъка на" Билборд 200 ". В тази творба певицата смеси различни музикални жанрове. Триумф Нели подкрепи Burn в световното турне Spotlight. Следващият албум на певицата излезе след 3 години, наречен „Фолклор“. Той включваше лирични песни, с нотки на етно. Особено ентусиазирани фенове на певеца и критиците, той не предизвика.

Нели Фуртадо с продуцента си Тимбърланд

През 2006 г. Нели, под ръководството на ненадминатия рапър Timbaland, Нели записва албума - „Loose“. Видеоклиповете бяха заснети на 2 песни: „Кажи правилно“ и „Направи го“, те заеха първите места в европейските музикални класации.

Нели Фуртадо в музикалния клип на „Waiting For The Night“

Издаването на четвъртия албум съвпадна с годишнината на певицата. Нели записва изцяло испаномовен диск, наречен Mi Plan. За няколко месеца бяха продадени повече от 1 милион записи. Това произведение се отличаваше с необичайни корици в дует с Tiesto, Pit Bull.

Нели Фуртадо в клипа "Manos Al Aire"

Тогава са записани известните записи: „Mi Plan Remixes“, „The Best from Nelly Furtado“, „The Spirit Unestractible“, „The Ride“. През 2010 г. певицата се изявява на откриването на Олимпийските игри във Ванкувър с песента "Bang The Drum".

Личният живот на канадската красавица

Миниатюрна и крехка певица винаги е била в центъра на мъжкото внимание. Първата сериозна връзка на Фуртадо с музиканта Джаспър Гехания продължи около 4 години. Месец преди излизането на втория й албум младата двойка има дъщеря - Невис. Творческото семейство имаше чести спорове и скандали, които доведоха до раздяла.

Нели Фуртадо с втория съпруг на Демасио Кастелон

След 3 години Нели запозна феновете и обществеността с новия си избран - звукоинженерът Демасио Кастелон. След като живее 8 години в официален брак, двойката се раздели по неизвестни причини. Нели и Демасио нямаха съвместни деца.

Певицата Нели Фуртадо сега

Трудно раздяла беше сериозно изпитание за Фуртадо. Външно певицата се е променила много. Наднорменото тегло Нели се крие зад свободни тоалети. Сега най-важното в живота на популярна изпълнителка е образованието на дъщеря й Невис. В свободното си време певицата обича да пече.

Прочетете за живота на известни музиканти

© 2019 skudelnica.ru - Любов, предателство, психология, развод, чувства, кавги